årssammanfattningen 2022

det lackar mot jul och nyår vilket betyder årssammanfattningarnas tid, denna ljuva period för den som inte orkar hitta på nya och kreativa teman på blogginlägg. hurra!

gjorde du något i år som du inte gjort tidigare?
slutade ett jobb utan att ha ett nytt att gå till. stor grej för att vara en trygghetsknarkare som jag.

körde bil själv med ett litet spädbarn i baksätet hela sommaren. det blev en hel del avstickare för blöjbyten i vägrenen, men det gick. nu när jag har klarat detta känner jag att jag kan ta mig an precis allt.

höll du några av dina nyårslöften?
antar att mitt nyårslöfte var att få till träningsrutinen. räknas tolv pass på sats sammanlagt?

har du några nya för 2022?
åka utomlands. berlin kanske? känns som att det är hyfsat lätt att ha barn där. sedan måste jag ju åka ner till portugal och hälsa på hanna! usa drar ju alltid men det får nog vänta lite.

lisbon easter 2017
a vida portuguesa, porto, portugal, liten
lisbon easter 2017

genomdrev du någon stor förändring 2022?
jag bytte arbetsplats och gick tillbaka till förläggeriet!

blev någon av dina vänner föräldrar i år?
elin blev mamma till en liten emmy.

dog någon som stod dig nära?
min moster. men vi stod inte varandra nära.

vilka länder besökte du?
inga. därav nyårslöftet.

vilka datum kommer du att minnas?
13 oktober när märta tog sina första steg (på sin ettårsdag!). 22 augusti som var min första dag på lind & co. 8 april som var min sista dag på storytel.

vad är du mest stolt över?
att jag, en sömndrucken mor på barnledighet och således inte den mest skarpa hjärnan i landet, lyckades ro hem världens drömjobb! det kanske iofs kvalar in som det som jag mest stolt över jobbmässigt? rent privat är det isåfall att jag klarade av att vara två månader på landet själv med ett litet spädbarn, i ett hus utan wc och rinnande vatten. om apokalypsen kommer vet jag att den går är småbarnskompatibel.

vad önskade du att du gjort mer?
sovit. hur nu det skulle kunna gått till. barn måste skötas, jobb måste jobbas, lägenhet måste städas. vi hade julfest på förlaget för ett tag sen. när jag vaknade dagen efter var det som en helt vanlig morgon, trots gårdagens åtskilliga enheter och sen ankomst hem. att ha barn är alltså som att gå runt i en dagen-efter-julfest på repeat.

i somras var det så illa med sömnen att jag såg troll i vägrenen när jag körde bil. ja. på riktigt. orkade inte ens bli rädd utan konstaterade bara att ”jaja, det är inte så konstigt, vi är ju ute på landet”. då är man trött.

vad önskade du att du hade gjort mindre?
har no regrets detta år. eller det kanske jag möjligtvis har, men jag har liksom inte tid att grubbla på sånt. jag har fullt sjå med det så kallade livspusslet.

största misstaget?
att jag var så desperat efter sällskap under barnledighet och corona att jag gick med i vår brf-styrelse. nog för att jag får sällskap, men den lilla lilla fritid man har går just nu till att jaga tekniska förvaltare, ringa på låssmeden för att det fastnat nycklar i låset och anmäla att hissen står still.

vad var din största framgång på jobbet 2022?
att jag fick världens roligaste jobb!

vad var din största framgång på det privata planet?
jag har varit för trött för att oroa mig, istället har jag tagit dagen som den kommit.

vad spenderade du mest pengar på?
efter att ha levt mitt 2010-tal och början av 20-talet i något slags ekonomiskt sus och dus med oförskämt låga boendekostnader har jag insett att vi betalar dubbelt så mycket för boendet nu än för ett år sen. som tur är har vi en låg belåningsgrad.

bästa köpet?
en säkerhetsdörr. det kostade sextusen extra att få den profilerad på insidan. men jävlarr vad jag njuter av den där profileringen varje morgon då jag går ut genom dörren. en profilerad innerdörr ger guldkant i vardagen.

gjorde någonting dig riktigt glad?
förutom den profilerade säkerhetsdörren? det är när jag går in genom den profilerade säkerhetsdörren och möts av ett glatt vinkande barn som säger ”heeeej”. favoritstunden på hela dagen ❤

vilka låtar kommer påminna om 2021?
bra fråga. förmodligen inga alls.

favorit-tvserier från året som gått?
the bear! på tal om jeremy allen white som spelar huvudrollen i the bear kollade jag också klart shameless. de sista säsongerna chanserade serien rätt rejält, men det kändes ändå fint och lite högtidligt att få stänga boken till syskonen gallagher. de har ju ändå varit med mig i tio års tid.

just det, den tredje och avslutande säsongen av riket! älskade sverigemobbningen, hehe.

bästa boken under året?
åttonde huset av linda segtnan. jag är osäker på hur man ska kategorisera denna. det är historisk true crime med inslag av magiskt tänkande. men det är också en skildring av hur hon och hela hennes familj påverkas av hennes jakt på birgitta sivanders mördare. segtnan lyckas med nästan kuslig exakthet sätta ord på alla mina egna känslor om föräldraskapet. alla tankar man slår bort dagtid, men som blir stora och ohanterliga när man ligger klarvaken på natten när alla runtomkring en sover. det är en bok som verkligen talar till mig i den situation jag befinner mig i just nu.

var du gladare eller ledsnare det här året jämfört med förra året?
jag har blandade känslor inför de här tre senaste åren. extremt många toppar och dalar, så många livsomvälvande saker som har hänt. samtidigt har jag haft en stabil grund att stå på. känslan att jag klarar det här har inte lämnat min sida. även om sorgen varit stor har glädjen och tacksamheten varit större.

något du önskade dig och fick?
mitt nya jobb!

något du önskade dig och inte fick?
förutom att få sova då? jag tänker ibland på hur det skulle vara att vara tvillingförälder. när jag pustar ut i soffan efter en extra härjig dag med märta ställer jag mig frågan hur det alls skulle gått. i de tankarna är båda barnen friska.

men jag vet ju också att om märtas tvillingsyskon hade klarat sig till födseln så hade vårt liv sett väldigt annorlunda ut, med ett väldigt, väldigt sjukt barn och en diagnos som inte kan få ett lyckligt slut. jag är tacksam att jag slipper detta.

vad gjorde du på din födelsedag 2022?

inget memorabelt tydligen.

finns det någonting som skulle ha gjort ditt år bättre?
att slippa den där omorganisationen på storytel. jag var barnledig så på ett sätt hade jag det bättre än mina kollegor eftersom jag hade distans till allt och kunde koppla bort det värsta. och för mig personligen så blev det bara bättre i slutänden. men att se hur mina kollegor led under detta var verkligen inte kul. det känns som ett snöpligt slut på en annars så otroligt rolig period i mitt liv.

vad fick dig att må bra?
barnvagnspromenader. få vara ute på landet. solen. få ingå i ett jobbsammanhang igen.

_DSF1153
_DSF1164

vem saknade du?
hanna.

de bästa nya människorna du träffat?
mina nya kollegor! ❤

högsta önskan just nu?
att märta slutar vakna på nätterna.

vad tänker du göra annorlunda nästa år?
inget.

tidigare år:
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021

Annons

4 svar till “årssammanfattningen 2022”

  1. grattis till ditt nya jobb, ditt modiga år! Jag fnissade när jag läste att du i människodesperation av misstag gick med i bostadsrättsföreningen XD Jag fnissade också åt att det var normalt med troll på landet, även om jag förstår såklart att det är allt annat än kul. Du skriver så kul, bara.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: