påsken 2022

det började talas om påskaktiviteter i bekantskapskretsen. jag sa ”jag orkar inte anordna påsk pga barn och garderorbsbygge” (ja, fortfarande). det började talas om påsklunch på lokal. jag sa ”det är jobbigare att äta lunch på lokal om man har barn, låtom oss fira hemma.” och så blev det.

men först en närande frukost. croissanter byggde denna kropp och så vidare. jordgubbarna kom från lidl (har gått full on pensionär på barnledigheten) och var helt makalöst goda. smakade svensk sommar trots att vi inte är där på långa vägar.

påskstassen.

eftersom två tredjedelar av min garderob är indisponibel just nu på grund av garderobsbygget blev det denna föga påskuppmuntrande klänning. men kände mig ändå ganska pigg och chic. allt utan barnrelaterade fläckar känns fresh nuförtiden.

påsklunchen serverades på lufthavnens restaurant, som praktiskt nog öppnat upp i hemmet. uppvärmning för kristi flygare kanske?

påskbordet. det verkar vara nån slags grej i bloggvärlden nu att man ska vägra påskmat på påsken. jag vägrar att vägra påskmat. mest för att till och med jag klarar av att laga den.

även om jag nu inte kan ta åt mig äran åt just detta påskbord eftersom det var knytis. andreas hade lagat skagen, gubbröra och urgod örtpesto, mattias gjorde en potatisgratäng och hade bakat ett sinnessjukt smarrigt kuvertbröd, richard stod för köttet och johanna gjorde en repris från förra året.

det glada gänget. vill föra till rullorna att vi hade roligare än det ser ut på just denna bild.

tröttnar aldrig på denna matkombination.

jamen skål då!

paus i ätandet för att tvinga märtas ena gudfar att bära barnet.

den här pavlovan kan jag äta alla dagar i veckan.

richard påstod att en slurk vodka i kaffet gör det fint och lent. så vi drack upp det sista av min pushpresent (en flaska stolli och en flaska bolli) från mina underbara kollegor. och oroa er inte, denna vodka tillverkas namnet till trots i lettland.

vid elva smög jag iväg och lade mig. men påsken var inte slut här. på annandagen drog vi till pmu och bauhaus. björn förevigade genom en liten film.

första gången som rörligt gör entré i bloggens trettonåriga historia. stort!

ja, och för den som mot förmodan inte läst mina tidigare påskinlägg så finns de här:
2021

2019
2018
2017 ett och två
2014
2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: