ett par loppisfynd

efter att restriktionerna släppte har jag besökt en del loppisar. som vanligt har det fyndats totalt onödiga saker till hemmet. kommer ni ihåg förra året då jag hittade ett gammalt snapsglas på erikshjälpen i borlänge? ända sedan dess har jag letat efter liknande.

_DSF1024

nu hittade jag två stycken till på ersta secondhand. och sedan ett till på stadsmissionen i gamla stan. de är handblåsta och troligtvis från 1800-talets slut eller 1900-talets början. dessa ska flytta till landet, kommer bli finfint att dricka midsommarsnaps och kräftkalasnubbe ur.

_DSF1034

och sen vet jag inte riktigt vad som hände. eller jo, en tobaksburk hände. i fint massivt gjutjärn, tung som sören. men den liksom kallade på mig på kupan på östgötagatan. tvåhundra betalade jag för den. återstår att se vad jag ska förvara i den.

_DSF1043

jag hittade en likadan på nätet på en auktionssajt med klubbat pris tvåtusen. det påstås att den är från 1800-talet men jag är osäker på dateringen på min. antingen är det en replika eller så är den i extrem mint condition, för den ser nästan helt ny ut.

ja, och sen köpte jag en del normala saker också. ett blå blomst-fat från royal copenhagen för en tjugolapp, ett par oanvända olivtvålar och några handdukar i linne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: