hänt sedan sist

eder bloggare stretar oförtrutet på med bloggcontent! läste i frida lunds blogg att hennes barnmorska rått henne att komma ut lite och umgås med folk, även om både corona och rs-viruset fortfarande härjar. efter fyra månader där sociala aktiviteter kan räknas på en hand är det kanske ett råd jag vill passa på att ge mig själv också. och igår lyftes ju restriktionerna tack och lov.

men vi börjar här, i kön till tredje sprutan.

eftersom jag var gravid förra året fick jag ju den första sprutan tidigare än min åldersgrupp. vilket gjorde att jag fick påfyllnads-sms för det tredje dosen redan i början av januari. jag firade med att stå i 80 minuter kö i minus tio på drop-inen på medis. men var så nöjd, både för sprutan men också för egentiden som jag tillbringade med att lyssna på ljudbok. ostörd!

sen får vi väl riva av ett par promenadbilder.

det känns som att vintern har bestått av varannan dag pangväder och minusgrader, varannan dag grått och plusgrader. hoppas ni antecknar detta.

dagar med plusgrader då man inte riskerar att dratta på änden pga is blir det babybjörn, till märtas måttliga lycka.

kan vi förresten prata om det faktum att min dotter har blå ögon och typ rödblonda fjun? jag var så övertygad om att mina mörka drag skulle dominera, så nu undrar jag vems barn det här är?

en dag hade jag promenadsällskap med jenny. jag tog inga bildbevis men det är alltid trevligt när någon kan fota en så att ni inte tror att det är en bot bakom denna blogg utan en människa av kött och blod.

en dag var mitt barn en mimare.

och en annan dag ett skogens skafferi.

och här var hon bara gullig.

här vet jag inte varför jag har så förnöjsam min i hissen. kanske att märta just den dagen inte gallskrek när jag satte på henne mössa. varför hatar barn mössor?

kolla noga på bilden nedan. ser ni?

de ska ju riva de där gamla sjuttiotalskontorshusen. måste vara en så härlig känsla att kunna hiva ut allt genom fönstret eftersom det ändå ska rivas.

inte förvånande tycker jag att det är synd att husen ska rivas. så många gånger som jag har cyklat hem i soluppgången efter en blöt kväll och stannat mitt på liljeholmsbron och sett solens rodnad som återspeglas i metallen på det mest makalösa sätt. och otaliga är de gånger jag har försökt att dokumentera detta men vaknat upp med en triljard bilder i mobilen som milt uttryckt inte motsvarat upplevelsen.

en bild på vårt dagliga bröd.

promenerade i hammarby sjöstad och gick förbi ett hus med solceller på taket. tycker att den här bilden säger mycket om hur svensk januari är.

när vi är hemma ser det oftast ut såhär. ej i bild: dator med tv-serie på i bakgrunden.

på helgerna har det sett ut så här.

långfrukostar som aldrig tar slut. men i helgen föreslog calle att vi kanske skulle klara av helgfrukostarna lite mer rappt. ”så man hinner göra något”. det har han ju helt rätt i. *kommer bli lika helgeffektiv som elsa billgren som hinner äta frukost och avverkar hela djurgården innan äggen har kokat här hemma.*

garderobsbygget går framåt. nu kan man ana hur det kommer se ut. ”som ett jättestort skafferi” som björn uttryckte det.

men sen gjorde jag lite sociala saker också. en kväll mötte jag upp herrarna björn och andreas på pizzeria svea, som alldeles nyligen fått alkoholtillstånd.

om ni nånsin letar efter ett ställe med happy hour på förmiddagen, look no further. här avnjuter du happy hour mellan 11 och 18. noterade dessutom att priserna inte förändrades efter happy hour-tider.

sedan spanade vi in barnets gudfar mattias nya lya och fick oss lite till livs.

sjukt goda pizzor på temat skogen, havet och staden.

sedan var jag på teater för första gången på nästan tre år! nedan skådas vaccinpassförvirringen innan vi blev insläppta. eftersom jag är ute så sällan har jag ju inte koll på när krogarna stänger eller vad som gäller för kulturevenemang. blev tvungen att ladda ner kivra illa kvickt i kön för att få mitt vaccinpass.

nu trillar det in e-fakturor och massa meddelanden i appen från pensionsföretag, elleverantörer och gud vet vad, men det får det väl vara värt.

glad kalv på grönbete.

vad vi såg? jo denna. rekommenderas varmt!

ja, och nu har vi bara februari kvar, sen banne mig är det vår!

Ett svar till “hänt sedan sist”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: