tjo vad det var skärmdumpat i holken i lördags

eftersom mitt mobilscrollande gått upp med ca 5430 procent sedan jag fick barn kan vi ju roa oss med att se vad jag har skärmdumpat den senaste tiden:

det är så underbart när man matar barn samtidigt som man scrollar i telefonen och den här annonsen dyker upp. gotcha!

då känner man sig verkligen NÄRVARANDE. eller narvarande som det står.

inte nog med att jag klär mitt barn i nissedräkt och volanger, jag har blivit en SÅNDÄR. alltså en person som har en bild på mitt barn på telefonen.

vet inte om detta ljusrosa (en färg hon verkligen inte klär i) barn inspirerade mig att överväga denna färg på garderobsväggen som calle bygger?

det här fick mitt gamla arkeologhjärta att bulta. arkeologikonsult som gräver vid slussenbygget har påträffat rester från den gamla krogen pelikan. bellman lär ha varit stamkund där. kanske låg han och sov ruset av sig här i källaren? mäktigt!

fick ett tips om en dokumentär på svtplay om fogelstadgruppen. fogelstad ligger en kvarts cykelväg från vårt torp men jag har inte haft så stor koll på kvinnliga medborgarskolan innan. men kan verkligen rekommendera denna film om man vill få en snabb översikt av dåtidens pionjärkvinnor.

lotta kühlhorn tipsar om två serier på disney plus. vi har börjat kolla på only murders in the building som är en så otroligt märklig korsning mellan ya-mysterie och det gubbigaste gubbiga nämligen woody allen. men det funkar otippat bra tillsammans.

rubriken på det här inredningsreportaget tycker jag var en frisk fläkt. hehe.

hittade ett glas på ersta second hand som är en replika av ett gammalt medeltida ölglas. gav 30 kronor, nypriset ligger över tvåhundra.

erkännande: jag älskar verkligen den här glaskollektionen. de brukar finnas att köpa på museum här och där, och lär nog aldrig hyllas i något glossigt inredningsmagasin. men snälla någon hindra mig om jag börjar klä mig i snabelskor för då har det sannerligen gått för långt.

drack ett nestarec-vin för nåt år sen som var så sabla gott. tog en skärmdump för att inte glömma detta släpp. (vilket jag så klart gjorde sekunden efter att skärmdumpen togs).

när vi renoverade badrummet 2016 blev vi tvungna att ha kromade fästen till vår second handfyndade duschblandare eftersom det inte fanns att få tag på i mässing. men så ramlade jag över en annons på instagram från ett danskt företag som säljer armaturer i mässing, och inte nog med det, de säljer reservdelar. så jag ska kolla om måtten stämmer och se om vi kan byta ut de kromade fästena mot mässing istället. håll tummarna för mig.

ett recept på brända mandlar som jag skärmdumpade i hopp om att hinna laga till jul. men sen som jag i vanlig nostalgifabriken-anda inte omsatte i praktik.

eftersom jag var superdupergravid i höstas stängde vi torpet redan i september, så det blev inget lökplanterande förra året. men om jag hade satt lökar hade denna sort definitivt hamnat i jorden.

det var alles från eder cicerons mobil!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s