december appreciation post

ja, ni läste rätt. denna vinterhatare, som vanligtvis ägnar orimligt mycket utrymme i bloggen åt att snacka skit om snö och mörker, måste motvilligt erkänna att årets december varit ganska trevlig. det kan iofs bero på att jag är så traumatiserad av förra årets molnlock att allt som är marginellt bättre än inversion framstår som en dröm. oavsett tänkte jag att vi kan kika på lite smöriga bilder av gnistrande snö, smöriga solnedgångar och äppelkäcka röda kinder.

vi börjar på tantotoppen där jag förevisar er en fin solnedgång. att vara barnledig på vintern är precis som sandra beijer beskriver, det vill säga en stressig jakt på dagsljus. det är för övrigt nästan kusligt hur jag relaterar till hennes inlägg nuförtiden. vet precis hur det är att äta alla sina luncher ståendes utomhus och att dirigera sitt sociala liv från de få uteserveringar som fortfarande är igång.

en annan dag, en annan höjd. när solen står så lågt får man satsa på altituden för att maxa solen.

min vanliga lunch. har testat söders alla korvmojer och korar den vid ringen till vinnare. korven där är rykande varm och mannen i kiosken grillar dem hårt så att skinnet blir knaprigt. för extra krisp snittar han de tjocka korvarna också, guldstjärna på det.

eftersom det är rs-virus och dessutom bökigt att ta in en barnvagn i de flesta affärer blir det mycket kolla i skyltfönster. det här var en gullig skyltning på ett bageri på hornsgatan tycker jag.

malmgården hade julmarknad så jag tog en sväng i trädgården, som är en av söders bäst bevarade hemligheter.

det är inte ofta jag har sällskap på mina promenader men här har jag lurat ut andreas på lite glögg och lussebulle i årstaviken.

kaffe och lussebulle på det som skulle föreställa en julmarknad i gröndal, men vi såg bara ett enda stånd.

men omgivningarna var fina och det var skönt att gå någon annanstans än på söder. the small things in life osv.

vi gick förbi industriområdet i lövholmen. så vacker byggnad.

nu kommer vi till dagarna när det var så sabla kallt. kan. inte. förstå. att. calle. inte. har. någon. mössa. på. sig. i. sånt. här. väder????!!!

en annan dag då jag kom ut tidigt. hann gå årstaviken fram och tillbaka innan solen gick ner över trädtopparna.

det var så kallt i luften att vattnet gav ifrån sig ånga.

efter att ha dragit barnvagn fram och tillbaka på söder i nio veckor har jag kommit fram till följande analys: 20% av söders invånare är barnlediga nu. så mycket folk med barnvagnar på stan att det inte är klokt!

efter de här promenaddagarna hade jag en ganska busy vecka med mina mått mätt. men det tar vi i ett senare inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s