#spotifywrapped2021

det är dags att sammanfatta musikåret. blir 2021 året då jag slipper plastcountryns förbannelse? det vore onekligen skönt att ha ett år med erkänt bra musik mellan plastcountry och, som jag förmodar, barnvisor av olika slag nu när man blivit förälder™. häng med på den nervkittlande resan för att få reda på hur det gick!

#spotifywrapped2021
#spotifywrapped2021

19 547 minuters lyssning är i runda slängar en förbättring från förra året med ca 4000 minuter. det motsvarar ungefär det antal minuter jag vanligtvis lyssnar på under andra år. kan detta ses som ett friskhetstecken? vi scrollar vidare och ser.

#spotifywrapped2021

topplåten, en vemodig historia. men ingen plastcountry i alla fall, puh! anledningen till att den här ligger etta är nog en slump. det är första spåret i min lista där jag samlar nyupptäckt/återupptäckt musik för 2021.

#spotifywrapped2021

på topp fem hittar vi inte heller någon plastcountry, hurra! även om rayland baxter förvisso kommer från nashville så klassas hans musik ändå som alternativ country, tur för mig. jag tycker för övrigt att chemtrails over the country club är en genial titel. och kanske också lana del reys bästa låt?

#spotifywrapped2021
#spotifywrapped2021

min ljudaura är förvånande nog hoppfull och transcendent. tror jag har plastcountry och klassisk musik (som jag lyssnar på när jag jobbar) att tacka för detta.

#spotifywrapped2021

i år hade jag bara lyssnat på 140 genrer i jämförelse med förra årets 452. antingen har jag blivit väldigt ensidig eller så har spotify städat i sina genrer.

nästa bild visar mina mest lyssnade genrer. det är här det kommer avslöjas om jag lyckats bli av med mitt guilty pleasure-lyssnande.

#spotifywrapped2021

BOOM, we are back on track! även om genrelistan ser ut som om det är min 76-åriga pappa som lyssnat istället. men ingen contemporary country så långt ögat ser!

#spotifywrapped2021

årets enda podcast jag lyssnade på var true crime-podden your own back yard. känns som att true crime är helt dött nu va?

#spotifywrapped2021
#spotifywrapped2021

kacey <3. som förra året, och året innan det. kacey släppte ju nytt album i somras, men jag tycker det är svårlyssnat. det är en fantasilös och utsuddad produktion där hennes magiska röst och bitterljuva texter inte kommer till sin rätt. jag var så besviken faktiskt.

#spotifywrapped2021

musikåret 2021 kan sammanfattas med ljuva stämmor och gamla godingar. det kan jag leva med. vill du lyssna på mina 101 mest lyssnade låtar finns listan här:

blev tvungen att göra en egen lista och kopiera in låtarna eftersom länken för spotifys egen lista av någon märklig anledning går till någon gothares topplista …

tidigare listor:

2020
2019
2018
2016 (finns några rader om musik i årssammanfattningen)
2015
2013

Ett svar till “#spotifywrapped2021”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: