tre veckor med märta

hej från en ny vardag med sömnlöshet, barn- och vuxengråt och tid som lyckas gå både fort och otroligt långsamt på samma gång. klockan är elva på förmiddagen och hittills har märta hunnit äta frukost tre gånger och jag noll gånger. nu väntar jag på att hon ska somna till så att jag kan gå på damernas och kanske, kanske tom hinner ta en snabb dusch. mellan matningarna läser jag bloggar. sandra beijers inlägg om hur det är att ha ett litet spädbarn är en bra sammanfattning av livet här hemma just nu. jag kunde inte skrivit det bättre själv faktiskt. och eftersom jag inte har tid att skriva ett liknande inlägg om känsloläget får ni helt enkelt läsa hennes, hehe. men här kommer i alla fall en bildkavalkad på saker som fastnat i mobilen i denna smått turbulenta tid.

en av de sista sakerna jag gjorde innan förlossningen var att handla ostbricka för 500 kr på ica aptiten, matbutiken mer känd som ost-ica för alla södermalmsbor. så efter nio månader fick jag så äntligen min kalla champagne tillsammans med en ost- och charkbricka som hette duga. det var något av det godaste jag ätit och druckit i hela mitt liv, och jag har sällan varit så värd denna festlighet. detta kunde dessutom avnjutas i lugn och ro i sällskap av en sovande bebis och ett avsnitt av succession. vad tycker ni förresten om den nya säsongen hittills? är det inte lite samma visa som den föregående, vem ska bli vd osv osv? men man sitter ju klistrad oavsett.

märta fick blomster av mormor och morfar <3.

en bra dag hinner vi ut på promenad. då kan det se så här glamoröst ut. mmm, mörk och regnig höst, vilket myys.

jag och märta en annan bra dag. här har jag tom hunnit sminka mig!

amningen har fortfarande inte kommit igång som den ska. jag pumpar futtiga mjölkdroppar var tredje timme dygnet runt och vi turas om att ge ersättning. tack gud för netflix som håller mig sällskap om nätterna. inlägg om vad jag sett kommer.

en bra sak är att jag knappt har känt av operationssåret. alltid något.

en dålig sak är att jag ändå inte kan röra mig obehindrat på grund av en nackspärr från helvetet som vägrar gå över. så ibland kommer vi inte ens utomhus på dagarna. jag undrar om min kropp någonsin varit så stressad som nu? fråga den konstanta ryckningen under ögat jag har haft i tre dagars tid.

en annan dag åkte jag till andra sidan stan för att köpa en babybjörn på blocket. jag kände mig alldeles rusig och busig där ensam på tunnelbanan utan barn (på grund av rs-viruset väntar vi med att introducera märta för kollektivtrafik och butiker med trängsel).

babybjörnen fanns hos en detaljhandelsanalytiker som bodde i en oklanderlig lägenhet i ett av tornen i hagastan. när jag kom förbi var han inte hemma, utan hans barns nanny skötte administrationen. ett lite annat liv än det man själv lever med andra ord. speciellt nu när lägenheten är fylld av barngrejer som ännu inte hittat sin plats. dessutom sover vi för tillfället i bäddsoffan i skräpru-, eh, kontoret för att calle bygger garderobsvägg i sovrummet.

märtas första båtfärd.

en dag gick promenaden till fåfängan. jag kan inte riktigt förstå att hösten kommit och snart hunnit lämna oss. precis innan jag gick på barnledighet kändes det som sommar, sen sa det bara swooosh och nu är vi snart i december.

ja, och det var väl ungefär det som händer just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: