random bildstaplande eller en studie i sommarselfies: juli

dags för del två av mitt sommarstaplande! numero ett hittar du här.

i juni gick jag på semester och plötsligt fanns enorma mängder smultron. dock helt orelaterat av varandra annat än att det råkade sammanfalla. tror jag.

en apéro i skuggan från körsbärsträden. radion var med så jag gissar att detta tillfälle var när calle var i stan och jobbade.

inte för att jag drar några likheter mellan honom och en radio, men när man är själv på landet är det skönt att ha något som pratar i bakgrunden, annars blir det lite väl mycket natur om ni fattar vad jag menar. mvh du kan ta ut stadstjejen på landet men aldrig ta ur staden ur stadstjejen.

i början av juli var jag i stan för barnmorskan och ultraljud samt dos 2 av vaccinet. bakom detta munskydd fanns ett mycket brett leende.

men SATAN vad varmt det var i stan. hur har ni stått ut undrar jag? att leva i timmerhus på sommaren är en blessing må jag säga.

annan stor historisk händelse: jag åkte de nya tunnelbanetågen.

en frukost.

under semestern har jag verkligen kompenserat för mina inte så hälsosamma luncher i juni genom att ha ätit jordgubbar och/eller smultron samt röda vinbär till frukosten varje dag. mitt intag av folsyra och c-vitamin måste nått nån slags all time high gissar jag.

det börjar märkas på selfiesarna att semestern kommit. osminkad och okammad, och förmodligen även otvättad, hehe.

på skogsvägen ner till vårt närmsta bad ”skyddar” de boende i området sina barn från bilister genom en armada av koner.

(samma föräldrar låter även sina barn, som jag medelst okulär besiktning gissar är under femton år, att tränga ihop sig på flaket och köra flakmoppe utan föräldrars tillsyn. givetvis utan hjälm.)

en toaselfie från en loppis. spegelns budskap matchar mitt zen.

semesterlunken och läslusten började infinna sig. som ni ser behöver fönsterkarmarna skrapas och målas. men böcker behöver också läsas. en mycket viktig semestersyssla faktiskt.

fast sen gjorde jag faktiskt ett ryck och började skrapa fönster. är inte på långa vägar klar dock, på vissa ställen sitter plastfärgen som berget. måste hämta min värmeluftpistol från stan. tyvärr byttes fönstren nån gång på femtio-sextitalet, men jag undrar verkligen hur originalen såg ut. och ja, jag vet att det blir ett bättre resultat om man hakar av fönstren, men även de satt som berget och just nu finns det gränser för vad denna gravida kropp förmår uträtta.

på samma tema: det är uppfriskande ändå att ha munskydd för helt annan orsak än covid!

en lunch nere på julita gård.

det undermåliga cafét som fanns tidigare har tagits över av myllymäki, tack och lov. nu är maten riktigt bra och prisvärd och det är helt underbart att ha detta på fem minuters cykelavstånd från torpet. men jag väntar fortfarande på att engångsglasen och besticken ska ersättas av riktigt porslin.

ett gnäggigt sommarstilleben.

och en kvällspromenad efter regnet.

ytterligare en hälsosam lunch …

ursäkta dålig bild, men det har flyttat in en uggla (tror jag?) i vår sönderrasade lada. hur fränt är inte detta?!

ingen sommar utan loppis. separat loppisinlägg kommer senare!

en bok om dagen håller doktorn borta.

vi åkte till mockfjärd för att tvätta. och för att hälsa på calles mamma såklart. separat inlägg kommer!

richard fyllde år och det bjöds på tre olika sorters helgrillad fisk hos richard och kristina.

seabream, hjälmargös och nån till. seabreamen och gösen vann smarrighetststävlingen. kanske sommarens godaste måltid.

på kvällen eldade vi för att hålla borta myggen.

ny dag, nytt ryck. stolen som jag målade med första varvet linoljefärg år 2018 fick sig ett andra varv. kromoxidgrönt om någon undrar.

i denna takt lär jag således bli klar med stolen år 2024. festina lente och allt det där.

annan historisk händelse som inträffade: vi invigde vattenpumpen från biltema och kan nu få vatten i slang från brunnen.

vi har alltså en brunn på landet men med ytterst oklar vattenkvalitet. då brunnen bara är strax över två meter djup och ligger på ett berg gissar vi att det mesta är dagvatten. men det duger att vattna odlingarna med (hoppas jag …).

en annan dag, ett annat ryck: vinbärspaj in the making.

en annan viktig händelse för året: de första kräftorna.

samt ytterligare en viktig händelse: vi har hittat en ny badklippa vid vårt badställe. jag är verkligen inte den som gillar att kasta mig ut från klippor men omväxling förnöjer.

försökte göra ett Somrigt Stilleben, men i samma sekund jag knäppte på utlösaren kom ett par badbyxor flygande. calle skulle visst byta om. livet som influencer är hårt om man har en oförstående pojkvän.

nytt försök, denna gång utan badbyxor.

och det var det hela!

2 svar till “random bildstaplande eller en studie i sommarselfies: juli”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: