random bildstaplande eller en studie i sommarselfies: juni

nu är jag lite busig för den här bilden ovan tog jag i slutet av maj. den får komma med ändå för att jag ville illustrera transformationen i ens sommarselfies när man är på landet. från piffig till ”men den här klänningen har jag bara haft tre dar i rad, praktiskt taget nytvättad med andra ord”. här är det iofs inte så konstigt att jag var hel och ren. även om jag var på landet så jobbade jag ju fortfarande, nån slags lägsta standard måste man ju ha då. jag tycker för övrigt att jag ser ut som min mormor här, samma gossiga kinder.

en annan bild från maj.

hanna och hennes bror och tjej var ute på landet. vi grillade och spelade storyatzy. det framkom att calle aldrig spelat yatzy tidigare. är inte det jätteskumt?

en helg. jag googlade ”mysigt café eskilstuna” och vi hamnade på café gröna villan, en grosshandlarvilla i torshälla där vi fikade i trädgården och åt deras hemgjorda glass.

här är jag osminkad men verkar ändå ha ansträngt mig genom att dra en kam genom håret.

det är så smärtsamt vackert ute på landet tidigt i juni. är så glad att jag har fått uppleva det under en längre tid. senast var 2016 under två veckor mellan jobb. har aldrig haft en så bra ledighet någonsin (som du kan läsa om här och här). förutom kanske just årets semester.

8 juni. vi var på restaurang parken i katrineholm (tips om du är i krokarna!). jag tog en toaselfie.

i själva parken ser det ut så här. alla parker borde se ut så här!

fåren i hagen kom på plats. denna årgång har varit mycket angenäm. väldigt sociala, och lammen har varit extraordinärt söta. fem av fem!

sommarkontoret.

sen åkte jag tillbaka till stan för ultraljud och barnmorskan och sånt. passade även på att hämta tårtan </3 på bagarmossens djursjukhus efter kremering.

hon fick somna in en solig dag i maj efter att ha blivit akutsjuk. i samma veva var det en massa andra jobbiga, sorgliga och på samma gång bra grejer med min graviditet som hände. april och maj var fasen tuffa. är så glad att vi har kunnat lägga dessa till handlingarna.

hann även socialisera lite med herrarna björn och andreas i stan. vi gick till skanskvarn som genomgått någon slags förvandling från sömnigt café till untzig restaurang. alla kring bordet enades om att musikvolymen var på tok för hög (sista spiken i kistan, nu är vi medelålders).

så vi omgrupperade till tbilisis hörna.

tillbaka i spenaten. sällskapet på morgonpromenaderna innan jobbet.

en annan helg. vi åkte till katrinelunds gästgiveri och sjökrog där jag åt en underbar skagensmörgås till lunch. calle tog den grillade makrillen. detta är ett annat supertips om ni råkar vara i västsörmland (även om katrinelund formellt sett nog ligger i närke när jag tänker efter).

även om restaurangen ligger vid hjälmaren är skärgårdsviben påtaglig. gästerna består 50% välmående och uppsnofsade människor, 50% småfeta bonnbränne-män utan kläder på överkroppen som varit på sjön och druckit lite väl många öl. mysigt ändå!

en lunch. fabriksgjorda plättar, glass och lite pistaschkräm. ser kanske inte jätteaptitligt ut, men smaken var det sannerligen inget fel på.

en annan lunch. otroligt näringsvärde, min barnmorska skulle vara stolt om hon såg det här, eh.

men what to do när man inser att man glömt att handla samtidigt som man bara har en halvtimme på sig att hinna laga och äta maten innan nästa möte börjar igen? fast sen gick jag ju tack och lov på semester, stay tuned för mer random bildstaplande i juli!

Ett svar till “random bildstaplande eller en studie i sommarselfies: juni”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: