midsommarhelgen 2021

midsommarhelgen var ju en ytterst lågmäld och spontan tillställning. johanna hörde av sig dagen innan och meddelade att hon bokat en bil och att vi således kunde räkna med ett pop-up-besök lagom till lunch.

på midsommaraftons morgon hade jag hittat ett paket fryst chark i frysen. just nu har jag ju restriktioner på i princip alla mina basvaror i födointaget pga grossess (alkohol, kaffe, lakrits, ingefära, krämiga ostar och chark) och tycker oändligt synd om mig själv. men chark får man äta om man fryser det i minst fem dagar. vilket jag tydligen hade gjort till något annat tillfälle men råkat glömma bort. så traditionsenligt eller ej, denna chans till en plockbricka fick inte förgås!

johanna anlände och medan potatisen till sill-lunchen kokade upp rafsade jag igenom skafferiet och kylen i jakt på något som kunde ackompanjera charken. det blev tomater och nån hårdost, tiokronorschips och oliver i citronlag från matpiraten, något slags knäckebröd i form av dalahästar som mina föräldrar fått av någon men ratats och skänkts vidare (”det smakar hö”), samt inlagda portugisiska sardiner från hannas senaste besök. till detta dracks ett alkoholfritt aperol spritz-alternativ som spetsades med bourbon för de som drack alkohol. inte så pjåkigt ändå måste jag säga.

efter att det hade regnat på förmiddagen skärpte vädret till sig och vi fick äntligen ett svar på den stående midsommarfrågan: ”ska vi äta lunch inne eller ute?”.

silltallriken var i allafall grönklassad som mat värdig en gravid. ej på bild: butiksgravad lax, speciellt inköpt för den gravida men som glömdes att serveras i all hast. you win some, you lose some.

sen blev det lite brått, för vi skulle över till richard och kristina på middag i deras nya torp.

jag fattar inte riktigt hur vanligt folk hinner med såväl midsommarlunch som midsommargrill på kvällen, samtidigt som de också verkar hinna arbeta upp en hunger däremellan? iofs kanske de inte kanske drämmer till med en plockbricka innan lunch …

på bild ser det kanske ut som att vi hade oerhört tråkigt hos richard och kristina, men det hade vi alltså inte. om någon undrar alltså.

men vid ettrycket fick dock taxichauffören, dvs undertecknad, nog och skjutsade hem oss. nån måtta på festligheterna får det ändå vara.

på midsommardagen åkte johanna hem medan jag och calle återigen åkte över till richard och kristina på middag tillsammans med några av kristinas kompisar. varför ändra på ett vinnande koncept och så vidare.

annandag midsommar finns det inget som heter. men om det fanns det så befann vi oss hemma hos mamma och pappa för att vi skulle låna en stege och fika. plötsligt öppnade sig himlen och regnet vräkte ned. midsommarvädret ska aldrig underskattas.

det och fyrtiotalisters omättliga behov att röka oavsett vad som pågår runtomkring.

sammantaget mycket bra helg!

Ett svar till “midsommarhelgen 2021”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: