sommarlistan 2021

det har dragit ihop sig för den årliga sommarlistan. i år tänker jag att man kanske ska utvärdera sommaren i ett senare inlägg också? får se om jag orkar. i alla fall, here goes årets sommarlista:

hur ser dina planer ut för sommaren?
de ser ut som de gjort de senaste åren: torpethäng, förhoppningsvis med lite folk som hälsar på, en sväng till mockfjärd och kanske en tur till lilla hyttnäs med jenny.

den stora skillnaden jämfört med tidigare år är möjligtvis att vi flyttade ut till torpet redan i slutet av maj. jag kan ju lika gärna jobba här som i stan pga corona. med tanke på det otroligt fina vädret i juni har detta visat sig vara ett genidrag. så ot-e-roligt nöjd med denna lösning.

Gäster_DSF1231

calle ska jobba i juli så han kommer dela sin tid mellan stan och landet. tror detta är en mycket lyckosam setup då jag och calle inte varit ifrån varandra mer än två dygn under hela pandemin. helt sjukt att vi klarat detta egentligen med tanke på att vi är två extremt viljestarka personer. ska man ta till lite flum så är det ju vida känt att det slår gnistor mellan vädurar och skorpioner och inte bara positiva sådana.

vad ska du göra på midsommar?
vi ska vara på torpet. som det ser ut nu blir samma uppställning som förra årets midsommarsuccé, dvs jag, calle och johanna. om man nu inte räknar att vi ska vara hundvakt till ebba också. vilket faktiskt inte är första gången på midsommar, för ett par år sen firade jag och andreas midsommar i stan och då passade vi också denna taxdam. ja, och så minus det braiga vädret såklart, ety det ska regna typ hela dagen på midsommartraditionsenligt manér.

hur länge ska du vara ledig?
det blir min sedvanliga julimånad. fyra härliga veckor på raken.

vad vill du verkligen hinna med?
vågar jag ens nämna köksrenoveringen på landet? vi har tagit bort tretex-lagret på väggar och i taket och ska återställa trätak och puts. men så mycket prat och lite verkstad från mitt håll som ni har blivit tvungna att genomlida. för dig som mot all förmodan missat: så här har det sett ut de senaste åren.

2020:

2019:

2017:

jaja, vem vet. kanske det är i år the magic happens.

ja, och sen har jag nån slags plan om att måla fasaden på torpet. men det vågar jag ju knappt skriva pga kommer aldrig hända isåfall.

vad saknar du i sommarplanerna?
åka utomlands. skulle gärna vilja åka och hälsa på hanna i portugal, men det är bara att hålla ut ett litet tag till. men sen så!

Portugal 12-18 april | Porto Covo
lisbon easter 2017

vilken är din bästa sommarfrukost?
skriver ju alltid kaffe, jordgubbar och macka med rädisor på denna. men slänger in en ny kombo i år: macka med leverpastej och riktigt krispig gurka!

bästa sommarlåten?
har snöat in på lana del reys första singel från nya skivan. älskar titeln!

vad kan gå fel?
här brukar jag alltid svara dåligt väder, men juni har ju visat sig vara en sån pangmånad att jag frikostigt svarar att dåligt väder inte kommer vara något problem.

hmm, eller vänta, kanske om det påverkar mina odlingar? då kommer jag bli VRED! har kallt räknat med att vara självförsörjande på sallad och salladsingredienser som jag var förra året.

eller om HJORTEN kommer och äter upp mina grönsaker och blommor. då blir det sammanbrott!

vem kommer du vara mest med?
mig själv. hoppas dock på ett par besök på landet för att bryta isoleringer så att jag slipper börja prata med mig själv. detta hände år 2018 som var senaste gången jag var på landet själv när calle jobbade under min semester. han hälsade på en gång i veckan, och ungefär dag tre efter att han åkt hem igen så började jag prata med mig själv. varje vecka. slog liksom aldrig fel. men nu är den stora skillnaden är att jag har körkort och kan alternera isolerat torparliv med utflykter.

vad kommer du lägga mest pengar på?
hyrbil. vi har hyrt två månader på raken. livets sommarhack.

vad kommer du köpa inför sommaren?
har kittat upp med en massa linoljefärg och väggfärg om andan skulle falla på och vi tar tag i köket.

kommer du bli brun?
om vädret vill.

vad kommer du att äta?
en jäkla massa jordgubbar och färskpotatis.

matiga sallader.

med ingredienser från de egna odlingarna förhoppningsvis.

massa roliga matvaror ur matpiratens sortiment. den finska avdelningen är inte att leka med, precis som den från balkan och mellanöstern. häromsistens hittade jag en urgod rökt grekisk ost och grillade oliver som smakade inlagd kronärtskocka.

abnorma mängder rabarberpaj och en massa annat med rabarber i.

vad kommer du att dricka?
en vanlig sommar hade jag svarat att jag skulle dricka gt, bubbel, vinho verde och obskyra naturviner. men pga rolig orsak utgår detta i år.

detta alldeles lagom till att jag i januari skulle korka upp första flaskan i vintuggs vinlåda som jag skrev om här, hehe. jag längtar dock efter att få dricka ett kraftigt rödvin som riktigt bedövar käften. alkoholfria alternativ i all ära, men gudars vad jag längtar efter en smak som inte försvinner i munnen på en sekund.

och champagne. en urtorr champagne som smakar rostat bröd. har inte haft några andra gravidcravings utöver dessa. extremt trist att inte kunna få leva ut dem.

tänkte också att jag skulle knåpa ihop en liten non-alcoholic guide. jag har trots allt hittat en del guldkorn som smakar riktig vuxendricka och som jag kommer fortsätta att dricka även post-graviditet.

vad ska du läsa i sommar?
en salig blandning av berättelser som utspelar sig i amerikanska södern, historiska romaner och kanske en och annan bok som befunnit sig på kultursidorna. separat inlägg kommer!

vad kommer göra den här sommaren extra bra?
körkort. det kanske jag svarade förra året också, men jag är så makalöst glad över att jag inte gav upp, trots alla dessa timmar på körskolan. jag är ett levande bevis på att verkligen ALLA kan ta körkort.

vad kommer du ha på dig?
lite oklart. vet ju inte hur stor jag kommer hinna bli under sommaren men som tur är kommer ytterst få personer behöva se mig.

vad oroar du dig för?
massor kring graviditeten (och att vara själv på landet med den) men försöker lägga energin på att behålla lugnet istället för att oroa mig.

bästa badstället?
för ett par veckor sen bjöd daviken på 23-gradigt vatten redan i början på juni. jag som annars är badkruka no 1 sträckte mig så långt att jag faktiskt badade två dagar i rad.

Foto 2015-08-16 13 06 14

vad kommer du minnas sen i september?
juniljuset. värmen. vaccinet! pga riskgrupp kommer jag vara helvaccinerad lagom till semestern. inte för att jag kommer ändra mina vanor nämnvärt, men det känns ändå så sjukt bra att bli av med den där molande oron.

vad hoppas du på till nästa sommar?
häng på torpet med hanna, hannas bebis och bebis!

2020
2019
2018
2017
2016
2015

4 svar till “sommarlistan 2021”

  1. Hurra för allt, speciellt för lilla kotten! (Är som vanligt i stress över att det är så fint väder nu, FÖRE semestern. Men kanske det blir en 2018-sommar, varmt och skönt flera månader i sträck.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: