förra året gjorde jag ju nässelsoppa. i år utökade jag mina strängar på nässellyran genom att också göra en nässelpaj. vet inte heller om det är rent önsketänkande, men jag tycker mig dessutom se en liten minskning av nässlelhavet i gräsmattan på landet.
som alltid med nässlor: det är sjukt viktigt att tvätta nässlorna ordentligt. att tugga jord och småsten fasen inte kul och dina tänder kommer att tacka dig för din noggrannhet.
jag utgick från under tians nässelpaj, men bytte ut kirskålen mot spenat, ökade på andelen feta och soltorkade tomater och tog bort svamp och sambal helt.
till pajdegen hade jag inget grahamsmjöl så körde bara på vete. jag tycker det var svårt att få ihop degen så jag la till lite mer olja, närmare bestämt olja från burken med soltorkade tomater. jag har personligen lite svårt för när en paj blir lite mer åt det brödiga hållet, så kan verkligen rekommendera pajskalet som blev tunt, sprött och magiskt gott. gissar att det är oljans förtjänst.
addera en matig sallad och du är hemma!
betyg: 5 irriterande hälsosamma tummar upp av 5.
sedan gjorde jag ju också nässelsoppa! adderade lite bacon och voilà en riktigt god soppa.
betyg: 4 icke fotogeniska ägg av 5.