emmas husmorsskola pt I: kanderade violer

ja, det där var ju en ytterst otippad rubrik för att komma från en teoretisk krusidulltant. men efter att södermannagatans martha stewart flyttat till portugal måste man ju dra sitt piffiga strå till stacken, här i form av kanderade violer.

i sann coronaprojekts-anda kommer jag också betygsätta mina insatser (ps, surdegsstarten ligger fortfarande i frysen. bara halvvägs kvar till 2022 nu!)

_DSF1078

när jag ska göra en maträtt eller bakverk jag aldrig gjort förut brukar jag läsa ett par tre-fem recept och sedan bygga ihop mitt egna. kanderade violer är inte direkt matlagning på hög nivå: det som behövs är ett gäng violer som man doppar i lite lättvispad äggvita och sedan i socker (här finns det två skolor, antingen doppa eller strö över).

_DSF1080-2

när man gör kanderade violer kan man antingen använda vanligt socker eller florsocker enligt källorna. jag råkade ha florsocker närmast till hands men vid närmare eftertanke skulle violerna nog blivit snyggare med vanligt socker. tyckte också att äggsmaken tyvärr tog över violsmaken.

betyg: 2 kejsarens blommönstrade kläder av 5 möjliga.

stay tuned för fler projekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: