what a mäss

hörrni, jag har ju helt missat att berätta vad som damp ner i min brevlåda i december förra året. min gamla kollega, den förbålt skickliga och roliga fotografen, bloggaren och författaren marcus stenberg, har gjort en himla snygg fotobok om bokmässan. (brukar ni också bli dödligt avundsjuka på folk som är liksom multi-talanger? eller är det nu jag får stå ensam med skammen?)

What a mäss_DSF1005

projektet startade på kickstarter och jag var inte sen att backa.

What a mäss_DSF1007

boken innehåller en samling fotografier från alla år som marcus besökt bokmässan, tillsammans med texter skrivna av bland annat sandra beijer, peppe öhman och linda skugge. fotografierna fångar verkligen den uppsluppna, dråpliga och småkaosiga stämning som gör bokmässan till just bokmässan.

What a mäss_DSF1012

på en sida hittade jag mina kollegor. så himla välkommet eftersom jag saknar mina kollegor så himla mycket efter att inte ha fått jobba tillsammans på ett år.

What a mäss_DSF1009

från vänster ser vi två fina kollegor inbegripna i ett seriöst samtal. kollegan i mitten sitter lugnt i en stol och datar i telefonen. och min kollega längst till höger ger upp ett skratt som bara åstadkoms när flera dagars sömnbrist parat med örtiotusen intryck och härliga samtal börjar ta ut sin rätt. så mycket som händer samtidigt. symptomatiskt för hela bokmässan, överallt händer det saker.

i en annan bild hittade jag mig själv och min kollega bia ett samstämmigt ögonkast och ett gapflabb. äkta känslor.

What a mäss_DSF1015

den är tagen i vår monter för ett par år sen vill jag minnas, när vi anordnade berättarbattle, bokmässans roligaste och tramsigaste event.

vill du ha ditt eget exemplar av what a mäss? klart du vill! finns att köpa här!

2 svar till “what a mäss”

  1. Åh vilka fina ord. Precis såhär jag önskade att folk skulle läsa boken. Den bilden på dina kollegor är tillsammans med bilden på Elsie Johansson och Eva Bonnier mfl är de som bäst fångar allt jag gillar med mässan, det där kaoset som samlas på sån liten yta att det ryms i samma bild.

    Känner mig dock inte som multitalang haha. På intervjun till Umeå konsthögskola fick jag frågan framför uttagningsjuryn ”Ska det här vara roligt?” Jag hade fotat folk som gjorde V-tecken med uppsträckta armar över huvudet, på sina arbetsplatser, eftersom jag tyckte de var vinnare som hade jobb, nåt jag inte hade. Plus att jag gillade när Richard Nixon gjorde så i gamla bilder. Bildserien hette ”We are all the winners”. Jo jag tyckte det var roligt. Ingen annan 😂 Så ditt inlägg kändes som revansch.

    Gilla

    • herregud vilka otroliga tråkmånsar! dessutom ett tecken på att de kanske inte var målgruppen, de som faktiskt har jobb (och som tycks glömma bort att inte ha ett jobb är något av det mest marginaliserande som finns i vårt samhälle. bortsett från det ekonomiska finns det så många sammanhang som kan leda till obekväma situationer om man inte har ett jobb. hela samhället bygger liksom på det. mvh ständigt tacksam trygghetsknarkare since 1980). i alla fall: ja, jag tycker VERKLIGEN att du har lyckats fånga alla dessa mikrokaos som ständigt pågår på bokmässan. som jag längtar nu!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: