min helg

hittade ett roligt blogginlägg hos gabriella skog som gör en svd:s a perfect guide-helg. eftersom mina helger inte är så roliga just nu pga corona och november så kan vi väl låtsas som att det är en random helg pre-corona i typ maj förra året.

okejrå, är ni redo för min helg – the nostalgifabriken edition? eller ja, det spelar ingen roll för här kommer det:

fredagen inleds med att jag promenerar till jobbet från mitt hem som ligger ett stenkast från nytorget. södermalm är en underbar stadsdel att bo i och grannarna i mitt hus manifesterar verkligen den mysiga söderandan.

på den myllrande götgatsbacken kryssar jag vant mellan cyklister. det känns som att vara utomlands, kanske på en vältrafikerad gata i rom, och jag njuter av uppmärksamheten från stressade värmdö-män i lycratights där de cyklar förbi i allt annat än gångfart.

mina swedish hasbeens, som jag inhandlade på en exklusiv outlet för ett par år sedan, sinkar mig en aning när jag når den sagolika ön riddarholmen med alla dess kullerstenar. den kraftiga vinden som blåser från exakt alla håll smeker min kind och jag blundar och tänker att ljuden från motorvägen som går precis utanför min arbetsplats i norstedtshuset låter precis som trädens sus. när jag kliver in genom dörrarna på jobbet är jag klarvaken och redo att ta mig an den sista arbetsdagen innan helgen. men först måste jag kamma tillbaka min frisyr och inspektera att jag inte stukat någon fot.

arbetsdagen flyger fram. jag sitter i möten med kreativa hjärnor som sitter i indien, karlstad och hollywood bland annat. vi spånar vilda koncept och idéer. men förutom att jobba pro-aktivt är det också viktigt att vara hands on i det här yrket. närvaro och fokus är nyckelorden.

sen eftermiddag. dags att göra sig redo för helg. jag känner för att piffa till mig och väljer bland alla mina fest-outfits som jag har på jobbet. i mitt yrke måste man nämligen alltid vara beredd på fest. valet faller på kråkan ur den tidlösa mamma mu-kollektionen 2013.

dags för kontors-aw. vi plockar fram årgångsvinerna. just den här fredagen blev det el gran botanico. när den fruktiga aromen från violnoter fladdrar förbi i mitt gomsegel tänker jag att endast det bästa är gott nog.

aw:n avslutas med att vi testar att wassermaxxa vin.

det gör vi inte igen.

tre glas vin senare möter jag upp några vänner på det rustika blecktornskällaren (ringvägen 147). jag låter deras specialitet, en stor stark, fukta strupen medan vi pratar om det senaste innestället som björn fört in på sin svarta lista.

på lördagsmorgonen vaknar jag som vanligt i arla morgonstund. det blir kaffe och fil-bowl på omaka loppisporslin, som jag hittade för en spottstyver på den pittoreska loppisen vid mitt lantställe. kisstantens loppis, som vi skämtsamt kallar den. smeknamnet kommer från att den excentriska ägaren låter sina katter kissa lite överallt. vilken lokalfärg!

_DSF1079

medan jag väntar på att calle ska vakna gör jag den nya spännande träningsrutinen från usa som sägs vara bättre än morgonyoga. den kallas lek med liten burmakatt och får verkligen igång kroppen.

jag klär på mig. husregel = ju piffigare jag är desto mer bakis är jag. läppstiftet skvallrar om att jag hade en rolig gårdagkväll.

funderar på om jag ska städa våningen men bestämmer mig för att möta upp björn och andreas på en liten loppistur istället. städa kan man ju göra sen! (eller aldrig).

hashtag inredningsinspiration ...

på en hemlig loppis. jag är en sån loppisstammis att jag har mina egna tofflor.

efter intensivt fyndande tar vi igen oss i loppiscafét. kristna kanelbullar med kaffe och kranvatten stillar hungern.

men det kurrar mer i magen. en är sugen på pizza, någon vill gå på restaurang. en annan vill gå på krogen. valet faller därför på årsta pizzeria restaurang och krog (gullmarsvägen 42 c).

vi sätter oss vid ett bord med hänförande utsikt över rondellen där vi roar oss med att titta på dåliga bilförare som inte använder blinkers. efter ett tag ansluter calle. vi väjer inte för att diskutera tunga ämnen och samtalsämnet blir politik. närmare bestämt vilka frisyrer som politiker har och hur det är kopplat till deras framgångar eller avsaknad av.

_DSF1230

efter ett par timmar rundar vi av och jag och calle promenerar hem genom ett soligt sommarstockholm.

när vi kommer hem börjar calle med maten medan jag lägger mig i soffan och bläddrar i tidningar.

efter ett tag ropar calle att maten är klar. det blir granbarksost från jürss mejeri (gjutmästarbacken 1, hälleforsnäs) med lokalt inhandlade grönsaker från coop (östgötagatan 71) och afros pet nat-retsina (beställningsnummer 71980 på systembolaget).

sedan kollar vi en teveserie. jag somnar efter ett avsnitt.

på söndagen vaknar jag av att calle spelar en liten egenkomponerad visa till mig på en hemmagjord nyckelharpa, inropad på en bondauktion i dalarna för en spottstyver.

jag klär på mig, äter frukost och sammanstrålar sedan med min kompis johanna på östermalm. på schemat har vi vernissage på stockholms auktionsverk (nybrogatan 32). bland kindpussar och kramar (hey, detta är en min helg pre-corona) armbågar vi oss fram till baren för att få gratisdrinkar.

johanna hittar en intressant stol. passar den i hennes hus?

jag hittar en spännande tavla. kanske något till tavelväggen?

något som ser ut som en halvpall, till det facila priset av 75 000 kronor. ja, varför inte?

det blev inga inköp denna gång. jag säger hejdå till johanna och promenerar hem till södermalm. det är dags att göra min enstegs-rutin från det exklusiva asiatiska hudvårdsmärket my beauty diary. jag köper alla mina facial products på oriental supermarket (regeringsgatan 44) och idag blir det en vinmask.

medan masken jobbar blir jag sugen på att laga mat i vårt eklektiska kök. de tidigare hyresgästerna ville skapa en skön 90-talsvibe, det var bara för oss att flytta in.

Bild 3

jag bläddrar lite i en av alla mina kokböcker.

ostsoppa eller skogshare, svårt att välja.

valet faller slutligen på ramen. jag går och handlar på mitt lokala asiatlivs kina li (ringvägen 129) som ligger ett stenkast från hemmet. väl hemma inser jag att jag har glömt en viktig ingrediens. men jag bestämmer mig för att köra på känsla.

fem timmar senare, voilà!

det var min helg det!

En reaktion till “min helg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s