sommarlistan 2020

nästa vecka går jag på mycket efterlängtad semester. som vanligt märks det att man är trött efter att ha jobbat ett år utan längre ledighet. lägg sedan en global pandemi på det så fattar ni hur mycket jag längtar. eller ja, vi kan väl nog alla skriva under på att det är extra viktigt att ladda batterierna i år.

det blir en sommar som kommer vara precis som vanligt fast ändå helt annorlunda. men en sak man alltid kan lita på är den sedvanliga sommarlistan som jag brukar koka ihop innan (och ibland även efter, hehe) semestern. efter att ha läst igenom mina svar kan jag meddela att det är en lite asketisk sommar jag har framför mig. när blev jag sån?


hur ser dina planer ut för sommaren?
vi kommer pendla fram och tillbaka mellan stan och julita. planen är att bli klar med köksrenoveringen på landet. vi får väl se … sen tänker jag att man kanske ska turista lite i omgivningarna, skulle gärna vilja åka till vinön till exempel. pga calles mamma och hennes man är i riskgrupp blir det nog inget mockfjärd i sommar 😦

Kräftpremiär Julita_DSF1100
Kräftpremiär Julita_DSF1088
_DSF1113
28052017-_DSF0180
24062016-IMG_8529

vad ska du göra på midsommar?
vi firade på julita tillsammans med johanna, richard och hans tjej, ett bildfullmatat inlägg kommer. men! spoileralert: det var mycket bra.

Midsommar på Julita_DSF1037

hur länge ska du vara ledig?
jag tar min sedvanliga månad. funderade ett tag på att ta fem veckor på raken eftersom baliresan utgick, men det kändes nästan lite för lyxigt. hehe.

vad vill du verkligen hinna med?
renovera köket på julita. så trött på att leva i stök.

vad saknar du i sommarplanerna?
vanligtvis svarar jag att jag vill åka utomlands. jag vet inte om det är coronapandemin, miljödebatten eller det faktum att jag tagit körkort och känner att jag har min frihet där, men jag har blivit lite avtänd på att åka utomlands. åtminstone en vecka här, en vecka där. skulle hellre isåfall vilja vara ett par månader på samma ställe.

IMG_0584
porto, portugal
blue ridge mountains
shack upp inn, clarksdale, ms

vilken är din bästa sommarfrukost?
same as always: kaffe, gott bröd med rädisor och nån ost på. jordgubbar! har hört att det kommer bli dyra jordgubbar i år pga corona 😦

07072017-_DSF0602

bästa sommarlåten?
den här kan bli årets sommarlåt. perfekt för smällheta lata dagar.

vad kan gå fel?
förutom bråk och tjafs som vanligt så känner jag att jag inte riktigt pallar en regn- och kylasemester just nu.

vem kommer du vara mest med?
calle. vanligtvis brukar han jobba på sommaren så det här känns lite lyxigt. sen kommer hanna äntligen hem från bali och ska hänga på landet hon med. kommer bli bra!

eftersom vi inte riktigt har plats för gäster och pga corona har jag gjort reklam för min trädgård om folk vill komma förbi och tälta, så vi får se om vi får några spontangäster i år.

43608856992_cd9264d003_k-2

vad kommer du lägga mest pengar på?
hyrbilen. har lagt abnorma pengar på hyrbil denna vår. ändå den bästa investeringen för själ och hjärta. sen typ färg och sånt kanske? och plantor och jord. är inte ens sugen på loppis längre, mer på en ordentlig prylrensning här hemma. (klipp till semestern då jag varje dag slänger en blick på de orenoverade taket i köket och säger till calle att vi måste åka på loppistur, allt för att undkomma fysiskt och tråkigt arbete).

IMG_8692

vad kommer du köpa inför sommaren?
jag köpte ett par senapsgula superga classic för ett tag sen. men det kändes liksom onödigt? hade lika gärna kunnat gå runt med något av mina supertrasiga par vans istället, det är ju inte så att man exponeras för folk ute på landet anyway.

kommer du bli brun?
det får ju bli upp till vädergudarna va. men kommer det finnas sol kommer jag bli brun!

vad kommer du att äta?
jag och calle var på en loppisrunda förra söndagen och för första gången i historien köpte jag något som vi faktiskt har ett behov av, nämligen en spis med en liten ugn till torpet! tidigare har vi bara haft ett par kokplattor. inbillar mig att det kommer göras sjuka mängder rabarberpaj.

vad ska du läsa i sommar?
har beställt hem curtis sittenfelds rodham, en what-if-historia om hillary clinton inte hade träffat bill. älskade ju hennes presidentens hustru (som i mitt tycke är så mycket bättre än sönderhypade prep) så förväntningarna är skyhöga på denna.

vad kommer göra den här sommaren extra bra?
att få vara i sin egen bubbla, inte behöva dela utrymmet utanför lägenheten med en ziljard andra som gör att man hela tiden måste tänka på den förbannade corona hela tiden.

vad kommer du ha på dig?
lite oklart eftersom allt stillasittande och avsaknad av promenader fram och tillbaka till jobbet under denna pandemi har gjort att jag inte kommer i hälften av mina klänningar. heh.

woodford reserve, versailles, ky

vad oroar du dig för?
förutom det uppenbara att jag eller några i min närhet blir allvarligt sjuka, så har jag sakta börjat inse att jag nog måste hålla ut i den här märkliga omställningen bra mycket längre än vad jag först trodde. hade någon slags bild av att bara man orkade fram till semestern så skulle allt vara bra när hösten började, att vi skulle kunna jobba som vanligt, gå på gymmet mm. det gör mig beklämd att det förmodligen inte blir så.

bästa badstället?
vi har ju öljaren på tio minuters gångavstånd. det finns ett jättefint naturreservat nära oss med urfin sandstrand som hade varit underbart att bada från men där finns också ett par överdrivet sociala hästar som gillar att tugga på frottéhanddukar. men nu har vi fått reda på att julita gård har servitut på en liten strandremsa precis nedanför oss. tyvärr en ganska sumpig och dåligt underhållen plats, men duger i krig.

vad hoppas du på till nästa sommar?
att den här jävla corona-skiten är borta. inte för att det kommer ändra mina framtida sommarplaner på ett drastiskt sätt, men den begränsar mitt sinne.

vill du läsa mina ganska exakt likadana svar på de här frågorna från andra år finns de att läsa här:

2019
2018
2017
2016
2015

3 svar till “sommarlistan 2020”

  1. Håller med om cirka allt här. Fick panik häromdagen när nån klagade på värmen, tänk om detta är de enda varma dagarna vi får? Kommer få panne om hela ledigheten regnar bort. Å andra sidan finns det förstås värre saker att bekymra sig om nu. MEN ÄNDÅ. Min mentala hälsa kommer ej räcka över hösten om det inte blir en bra sommar. Hoppas ni får det finfint! Tycker vi siktar på dejt i augusti.

    Gilla

    • jamen verkligen, den här sommaren måste bli bra helt enkelt! man kan ju bara till en viss gräns övertala sig själv att regn är bra för odlingarna. är INTE sugen på att sitta och huttra i mitt renoveringskaoskök i en månad. dejt i augusti is a dejt!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: