en synnerligen lyckad loppisrunda

april kändes som att den varade i tusen år och samtidigt gick den så himla fort. jag och calle hade tillgång till bil hela månaden och gjorde små coronavänliga utflykter och en helg åkte vi till en ganska hemlig loppis i ett industriområde. av förklarliga skäl har ju loppisrundorna satts lite på paus. har vänt flera gången i dörren på mina lokala loppisar på grund av för mycket folk. och att riskera att dö eller råka smitta någon annan för ett par loppisfynd känns sådär, men gudarna ska veta att loppistarmen har ett uppdämt behov! (hmmm, på något sätt lät den där meningen bättre i mitt huvud …)

i alla fall, på den här loppisen var vi helt själva och kunde botanisera i lugn och ro. lyckades dessutom få ihop en ganska lyckosam loppiskorg om jag får säga det själv.

vi kollar!

Loppisfynd april_DSF1032

en perfekt blåvit skål till sommarlunchen. den formligen skriker att den vill fyllas med kokt färskpotatis och färsk dill.

Loppisfynd april_DSF1033

servisen heter nippon och kommer från gustavsberg. kan det vara trettiotal kanske?

sen en terrakottakruka med den finaste krämiga ljusa färgen (som jag tyvärr redan råkat chippa. jaja)

Loppisfynd april_DSF1043

använda gamla skärbrädor i trä. till de där ostbrickorna man inbillar sig att man jämt äter.

Loppisfynd april_DSF1040

kolla det fina mönstret längst ner på brädorna förresten!

Loppisfynd april_DSF1041

sen köpte jag ett par tändsticksaskar också. favoriten är den längst till vänster, la llama.

fast den här var ju också ganska fin.

Loppisfynd april_DSF1046

googlade lite nu och tändsticksasken kommer tydligen från marineland of the pacific i kalifornien som på femtiotalet var världens största oceanarium. i restaurangen kunde man tydligen äta samtidigt som man kunde titta på tumlare gjorde konster och typ som hoppade genom ringar av eld, väldigt spektakulärt.

sist men absolut inte minst det här fotot som föreställer en man och hans(?) älg som står på en farstutrappan till ett hus med snickarglädje. jag älskar den här bilden! man börjar ju genast tänka om mannen är älgarnas motsvarighet till tiger king? så många frågor.

Loppisfynd april_DSF1035

visst var det en bra loppisrunda?

sen åkte vi och hälsade på johanna och fikade i hennes trädgård. men det tar vi i ett separat inlägg tycker jag! (vilken cliffhanger va?)

3 svar till “en synnerligen lyckad loppisrunda”

  1. Åh vilka fina grejer. Jag älskar nippon, den optimala tallriksformen! Försöker samla men det går sådär. Har bara sett olika årtal om tillverkningen på olika ställen, auctionet säger 32-33.

    Gilla

    • tack, visst var det en bra runda?! ah, men då var jag ju rätt ute tidsmässigt-ish. har ju inga tallrikar men älskar verkligen formen på denna. den är liksom enkel men raffinerad på samma gång.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: