mitt tiotal: 2019

det är dags för den sista årssummeringen för tiotalet, men till skillnad från de andra inläggen har jag bakat ihop den med de vanliga frågorna jag vanligtvis summerar året med. sen kör vi ut med det gamla och in med det nya tycker jag. inga fler årssummeringar förrän om tio år! minst!

(och förresten: nu har jag fipplat lite i inställningarna på bloggen så jag hoppas att bloggen ska ladda lite snabbare.)

gjorde du något år 2019 som du inte gjort förut?
jag slipade ett golv med johanna. det var otippat roligt! och inte så svårt som jag trodde.

var på min första femtioårsfest! tjugotalstema i ett hus på villagatan, tjusigt värre. älskar att umgås med folk som är äldre än en själv, man känner sig aldrig gammal, hehe. plus att det känns inte så farligt att fylla jämnt när en hel drös man känner redan varit där.

_DSF1002-2

på tal om fest tog jag äntligen tag i det jag bjöd in till redan för två år sen, nämligen att anordna en hatt- sprit- och hästfest för att fira kentucky derby. alla var så jädra fina i sina utstyrslar. det var nog en av de roligaste festerna jag anordnat! (den legendariska thanksgivingmiddagen i stark konkurrens dock).

Kentycky derby party
Kentycky derby party

gick mitt första pass på bodycombat. så. sjukt. roligt!

gick på trädgårdsmässan! insåg precis att mitt liv verkligen. inte. är. spännande.

genomdrev du någon stor förändring 2019?
körkortet!

blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
kenneth och evelina blev tvåbarnsföräldrar. och flyttade till radhus. grattis!

och johan och jessica gifte sig, pukor och trumpeter! träffade en hel drös härliga människor jag inte har umgåtts med på år och dar men som är så himla fina och mysiga.

vilket datum från 2019 kommer du alltid att minnas?
14 februari då jag tog körkort.

dog någon som stod dig nära?
nej, otroligt tacksam över detta.

vilka länder besökte du?
jobbresa till nederländerna. det här är alltså mötesrummet på vårt gamla kontor i amsterdam (nu har vi tyvärr flyttat till ett modernt kontor). en stor jäkla öppen spis i marmor och äkta sjuttonhundratalsmåleri på väggarna. jag dör!

jobbresa till england. helgen innan passade jag och johanna på att turista lite. var evigheter sen jag senast var i london så det var kul.

46478132945_ab3bc8511a_o-2
_DSF1220

jobbresa till frankrike och mipcom. träffade den här stiliga katten när jag inte jobbade.

Cannes Oct 2019

semesterresa till usa. jag och calle umgicks 24 timmar om dygnet i två veckor. och höll sams. -ish. rekord?

Bixby bridge
The Hearst castle_DSF1079
Salinas
San Francisco_DSF1165

bästa köpet?
har haft ett bra loppisår så säger den här skålen för fyrtio riksdaler.

Thrift find hopping_IMG-1414-2

gjorde någonting dig riktigt glad?
körkortet. i övrigt har det varit lite tunnsått.

saknade du någonting under 2019 som du vill ha mer av 2020?
2019 går till rullorna som det energilösa året, så lite mer energi vill jag gärna ha 2020. jag har ju scrollat alla mina bilder det senaste decenniet pga tiotals-årssummeringen och slogs verkligen av att jag hittade på så himla många saker förut. hur orkade jag?

fast några roliga saker har jag ju uppenbarligen orkat med. som den första uteserveringsölen för året. iofs inte jätteansträngande med tanke på att jag egentligen var på väg hem från jobbet och råkade se de här tjommarna sitta vid ett bord. men ändå!

påsken. fast här var det inte heller så ansträngande eftersom vi var hemma hos hanna och hon är ju sådär superfixig med allt.

Påskafton_DSF1056

jag och johanna gick på auktionsvisning. vill minnas att det var lite ansträngande att stå i kö till gratisvinet (många hökiga östermalmstanter).

aw. inte heller så svårt med tanke på att det här stället ligger trehundra meter från mitt jobb.

… och ännu mer öl. här fick jag ju faktiskt ta mig medelst tunnelbana till aspudden. det var ju lite ansträngande för en person som aldrig åker tunnelbana längre pga gångavstånd till jobbet.

lite roliga fester med mina fina kollegor. inte heller särskilt ansträngande pga trevlig folk och krypavstånd hem sen.

mer kollegor! här är vi i en vinkällare och dricker naturvin. inte jätteansträngande det heller. även om det råkade vara i en annan stadsdel.

blev serverad middag av hanna på landet. inte jättejobbigt det heller om man inte tänker på getingarna som faktiskt var lite jobbiga.

hängt med den alltid så fräscha (hur gör mänskan?!) tove på thaibåten. här var det iofs ganska varmt, det var lite jobbigt.

vad önskade att du gjort mer?
tränat. att få känna sig stark är fan livet. mitt 23-åriga jag skrattar rått åt mitt 39-åriga jag men det får vara så.

renoverat. både hemma och på landet. jag blir på så otroligt dåligt humör av att bo fult. kalla mig superytlig, men så är det. calle är mer chill, vilket i sin tur gör mig ännu mer galen.

planterat fler tulpaner. om renovering är krångligt är tulpaner lätt. ner med skiten i jorden och få upp fina blommor ett halvår senare. och än så länge har rådjuren lämnat dem i fred. i år ska jag plantera så jäkla många tulpaner att jag kan ha snittblomsfest när jag är ute på landet vår 2021!

Tulips at Julita_DSF1028

odlat fler grönsaker. också förhållandevis enkelt eftersom jag satsar på sånt som sköter sig själv. i år odlade jag förvisso vitlök, vilket var kul och nytt. men insåg senare att man inte bara mular ner hela vitlöken i jorden utan man stoppar ner klyfta för klyfta. så basically åt jag ett år gamla vitlökar istället för ett gäng nya. jaja, livets lärdomar och så vidare.

Kräftpremiär Julita_DSF1049
Kräftpremiär Julita_DSF1052

vad önskar du att du hade gjort mindre?
det har varit mycket jobb 2019. vilket är fine, jag älskar att jobba. men hade gärna undvikit att tänka på jobbet under min lediga tid. kommer aldrig något bra ur att tänka för mycket, hehe.

favoritserier från året som gått?
har ju alltid tänkt att bonusfamiljen inte är för mig pga har inte barn och kollar inte så mycket svensk tv. men blev mycket positivt överraskad. väldigt bra lågintensivt drama helt enkelt. annars gillade jag fleabag och undone. den norska psykopatserien exit kom också som ett wildcard i slutet av året.

bästa boken du läst 2019?
gillar ju inte att vara ett får men sällar mig till skocken och säger: jag for ner till bror av karin smirnoff och allt jag har fått lära mig av tara westover. bubblare: gun love av jennifer clement och kvinnornas stad av elizabeth gilbert.

Reading at Julita_DSF1030

största musikaliska upptäckten?
har ju slölyssnat på kacey musgraves en massa år, men i år växte hennes musik ännu mer.

vad var din största framgång på jobbet 2019?
jag och en kollega jobbade dag och natt och förberedde oss på nolltid och åkte ner till cannes och mipcom-mässan och jobbade som små tokar. jädrar vad vi levererade efter de knappa förutsättningar vi hade!

Cannes Oct 2019

sen firade vi en miljon prenumeranter över hela världen. kanske inget jag kan ta åt mig hela äran åt, hehe, men det var kul ändå.

vad var din största framgång på det privata planet?
körkort. it’s a small step for mankind, but a giant leap for (wo)man.

största misstaget?
att förlora mitt zen förra året. var en så mycket bättre människa 2017 än vad jag är nu.

var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förra året?
som föregående år. inga toppar och dalar liksom.

men en härlig sak är ju när den första vårdagen kommer. de här bilderna är från den första dagen med värmande sol. vi var ett helt litet litet gäng kollegor som på lunchen vallfärdade ut på gångbron för att möta solen alltmedan bilarna svischade iväg bredvid på motorvägen. då är man utsvulten på ljus asså.

vad spenderade du mest pengar på?
balkongen. tidigare hade vi ju bara en brandbalkong men i år gjorde vi slag i saken och investerade i en riktig balkong där man inte behöver klättra ut genom ett fönster för att komma ut på balkongen. höjden av lyx. hehe.

balkonginvigning med superhajpat pet nat-vin som tyvärr bara smakade saft.

midsommar på balkongen.

vin och skitsnack på balkongen.

något du önskade dig och fick?
mitt körkort. förlåt, 2020 blir ett körsnacksfritt år. jag lovar.

något du önskade dig och inte fick?
bra väder på semestern.

vad gjorde du på din födelsedag 2019?
var på julita, bjöd mina föräldrar på födelsedagsfika.

Födelsedagsfika

finns det nånting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
trivs bäst med mig själv när jag får träna och äta bra och få göra roliga grejer. behöver inte vara episka saker, det räcker med att komma ut på stan innan klockan 13 på helgen. i år har det varit för lite träning och aktiviteter och för mycket skräpmat. och ältande.

vad fick dig att må bra?
att köra bil med en bra musiklista i högtalarna. har på allvar funderat på hur det skulle vara att bli långtradarchaffis …

vem saknade du?
hanna åkte iväg till bali och kommer stanna där under ett ganska bra tag. så henne saknar jag, men vi ses förhoppningsvis snart!

de bästa nya människorna du träffade?
jag jobbar ju inte med så mycket nya bekantskaper, hehe. men jag återknöt kontakten med en av mina äldsta barndomskompisar. hon är så himla smart och rolig att diskutera med och hon förstår det som inte sägs utan att man behöver dra upp en massa grejer. och hon dömer aldrig.

mest stolt över?
ja, ni vet ju redan vid det här laget. det börjar på k …

högsta önskan just nu?
att 2020 blir ett år i balans.

vad tänker du göra annorlunda nästa år?
bara köra, vad är det värsta som kan hända liksom? och då menar jag alltså inte köra som i bokstavligt. (fast det vill jag ju med i och för sig, så jag lägger till det på listan). kan eventuellt ha en fyrtioårskris på gång, livets förgänglighet och så vidare. men jag lovar att inte börja kickboxas eller så.

sen ska jag försöka att inte ha ett falling down-moment varje gång jag passerar slussen till och från jobbet.

mer utflykter också! har haft en bisarr craving den senaste veckan, nämligen att gå en promenad i rediga minusgrader och få äta en egengrillad korv på en såndär grilluteplats ni vet. vad är detta? har jag regredierat? vill jag bli sju år igen?

Bad på Tynningö_DSF1195
Bad på Tynningö_DSF1232
Bad på Tynningö_DSF1180
Utflykt till Rönninge by_DSF1028
Utflykt till Rönninge by_DSF1065

men vi kan väl ge den arma kvinnan en korv med bröd utomhus, ska vi skåla på det?

om det är någon som mot förmodan missa mina tidigare (helt otroligt med tanke på att jag bombarderat er till vansinne) så hittar ni dem här:

2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018

5 reaktioner till “mitt tiotal: 2019”

  1. Man vad fasiken… Inte nog med att ni norpade Utsikten mitt framför näsan på oss för några år sedan nu åker ni och badar på vårt ”hemliga” ställe på ön som börjar på T…….????!!! Lägg av! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s