den stressfria midsommarn i stan

kan eventuellt haft min mest händelselösa midsommar någonsin men samtidigt en av de allra bästa. låter urkonstigt men så är det.

medan alla andra förberedde midsommarbaluns med att städa eller laga mat i vild panik, eller stressade ut från stan i bilköer ut på torsdagskvällen njöt jag och hanna av en middag på babylon och ett par efterföljande glas naturvin på min balkong (man är väl söderhipster). pratade om ditt och datt och följde en måsbebis framfart nere på gården.

Untitled
Untitled

på självaste midsommarafton hade jag en lätt betongkeps ska erkännas. men fick sova till halv elva (kommer inte ens ihåg när det hände senast) och efter en stärkande frukost mötte jag upp andreas på göta fisk för att inhandla midsommarlunchen. det visade sig att de stängde klockan ett, så vi hade kommit precis i rättan tid (12.58). köpte olika sorters sill, potatis, dill, lax och lite färdiga rätter. när vi packade upp maten visade det sig att mannen bakom disken hade slängt ner ytterligare en massa goda saker på köpet. kommer från och med nu bli deras bästa kund!

Untitled
Untitled

midsommarskålen!

Untitled

dästa efter maten. vi gubblurade på varsin soffa någon timme, jag med tårtan och senaste numret av lantliv. till och med jag, som vanligtvis inte kan sova på dagen, lyckades somna. kanske är det därför detta kvalar in till bästa midsommaren ever?

Untitled

sedan gick vi ut för att rasta hunden ebba, vars matte hanna befann sig på spa över dagen. för övrigt: ÄLSKAR de folktomma gatorna under midsommarhelgen. ser ut som en zombieapokalyps. minus zombies dårå.

Untitled

sen kom vi på att vi lika gärna kunde ta med ebba och oss själva på en liten uteserveringstur på söder.

vi gick först en sväng till tiffany’s. kanske inte det självklara förstahandsvalet men det var ett av få ställen som hade öppet. det var ändå rätt trevligt att kolla på folk på götgatsbacken. många uttråkade turister och en del weirdos. södermalm ❤

Untitled

sedan traskade vi vidare i jakt på en ny uteservering.

Untitled

hittade till nofo hotels uteservering. vilken jädra hidden gem alltså! hit kommer jag definitivt gå flera gånger.

Untitled

när vi satt där i godan ro dök ett familjärt ansikte upp. det visade sig att av gammal internetbekant, snuthud, jobbade där. vi hängde allt som oftast på debaser och diverse olika uteställen när jag fortfarande var ute i svängen. blev förejävla glad över att se hans fejs.

Untitled

sen gick vi hem, åt lite mer sill och potatis på min balkong och filosoferade ett par timmar till. sedan tackade bagarn för sig och åkte hem. jag avslutade med ett par avsnitt av hemma igen på svtplay, den australiensiska downton abbey-såpan som är min senaste guilty pleasure. vaknade på midsommardagen och var OBAKIS. så otroligt värt! jag firade med en ansiktsmask.

Untitled

promenerade sen in till plattan i jakt på ett par innerkuddar men tji fick jag, till och med alla butiker i city var stängda på midsommardagen. på kvällen kom hanna över och vi drack lite bubbel på min balkong.

tidigare (och mer fartiga) midsomrar kan beskådas här:

2018 var jag i mockfjärd men verkar inte ha något bildbevis på detta
2017 var jag på julita men verkar inte ha något specifikt inlägg
2016 del 1 och del 2 på julita
2015 på julita
2014 på, eh, julita
2013 i new orleans men har inget inlägg specifikt från midsommar
2012 i min trädgård på malmgårdsvägen
2011 i bastuparken
2010 på rådmansö

4 reaktioner till “den stressfria midsommarn i stan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s