den stora uteserveringspremiären och en försoning

en av årets stora milstolpar – och väl värd att dokumentera – är uteserveringspremiären. tillsammans med vårsko-premiären är det något av det ljuvligaste som händer under året tycker jag. fem månaders (i bästa fall) uppdämt uteserveringsbehov får forsa ut under en enda sittning! (jag besparar er de uppenbara toalettliknelserna här …)

uteserveringspremiär med björn, jonny och andreas

min uteserveringspremiär skedde på skärtorsdagen i dessa herrars sällskap. som synes väldigt naturliga på bild efter att jag instruerat dem att se just naturliga ut.

styrman jonny, till vänster, bor vanligtvis i london men hade kommit till sverige lagom till påsk. andreas hade kommit hela vägen från aspudden.

uteserveringspremiär med björn, jonny och andreas

sak man hinner glömma under de mörka månaderna: det är faktiskt ganska jobbigt att sitta i solen efter ett tag.

uteserveringspremiär med björn, jonny och andreas
uteserveringspremiär med björn, jonny och andreas

efter ett tag tog vi det gemensamma beslutet att omgruppera. björn föreslog förvånande nog wollmars vid mariatorget, ett ställe vi inte besökt på flera år efter att björn påstått att han fått en saltad nota (”det är ju typ helt fysiskt omöjligt att dricka 14 bärs själv”), vilket ledde till att wollmars hamnade på björns svarta lista. listan innehåller en uppsjö av ställen som av varierande orsaker inte uppfyller björns hårda ölställe-krav och det är ett sjå att hålla sig updaterad. björns vägar äro outgrundliga när det gäller den där listan men kanske var det det fina vädret som bidrog till det förlåtande humöret?

på vägen mot mariatorget blev jag och jonny lite sugna på att testa en elskoter, men det funkade inte riktigt och helt plötsligt började de pipa och sen råkade jag välta ett par-tre stycken. jag är uppenbarligen smart enough att få köra bil men too dumb för att förstå hur en elskoter fungerar. jaja.

uteserveringspremiär med björn, jonny och andreas

så vi sprang ikapp de andra och så förenades vi alla i en stor försoningsskål. sen gick jag hem före de andra som den pensionär jag är, så jag vet inte exakt vilken status wollmars har i just detta nu. men förhoppningsvis är det en fortsatt go-zone.

uteserveringspremiär med björn, jonny och andreas

i nästa inlägg kommer en spännande rapport från mitt påskfirande, stay tuned!

4 svar till “den stora uteserveringspremiären och en försoning”

 1. Vad kul att få veta lite mer om dig! Som nytillkommen läsare kommer här en presentation av mig. Singel och inga barn. Bor på Söder (vid Skrapan), ett kvarter från min första egna lägenhet. Cirkeln är sluten. Är en utpräglad stadsmänniska så uppväxten i förorten (Åkersberga) var plågsam. Flyttade till Åsögatan dagen efter studenten. Har hunnit bli 50 år, ändå lite konstig känsla. Har ju fortfarande samma intressen, gillar fortfarande att gå på spelningar, fast det får inte bli för sent 🙂 Och det är kul med barer och krogar! Och resor förstås. Jobbar som utredare på en statlig myndighet men har gått ned i arbetstid för att hinna göra annat. Eh, har fortfarande inte listat ut vad?! Lägger för närvarande orimligt mycket tid på surfande och bokläsning. Men vinter i Savannah låter himla lockande! Stalkar dig på insta så du är välkommen att följa om du vill: @sofialidstrom (kanske inte världens mest spännande men ändå…)
  Och inser nu att den här kommentaren hamnade under fel inlägg men orkar inte flytta 🙂

  Gilla

  • hej sofia! i den här bloggen är det ingen ordning alls, så fel inlägg hit och dit spelar ingen som helst roll. åh, vilken lyx att gå ner i tid! älskar mitt jobb men det finns så himla mycket roliga grejer att ägna sig åt, jag kan bli intresserad av i princip allt. vilket gör att det blir svårt att välja. senast igår pratade jag med en kollega om att det vore kul att gå en tapetserarkurs … hoppas du hittar det som ger dig en himla massa bra energi!

   Gilla

 2. Ja, kan verkligen rekommendera att gå ner i tid om man har möjlighet! Jobbet känns ännu roligare när man inte behöver vara där varje dag. Och jag funderar vidare på vad jag ska göra, hmm, tapetserarkurs låter ju rätt kul 🙂

  Gilla

 3. […] tre glas vin senare möter jag upp några vänner på det rustika blecktornskällaren (ringvägen 147). jag låter deras specialitet, en stor stark, fukta strupen medan vi pratar om det senaste innestället som björn fört in på sin svarta lista. […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: