episk utflykt till edisto island

för ett par veckor sen styrde vi vår hyrbil norrut till edisto island i south carolina. jag hade kollat upp en scenic byway som skulle vara lite extra trevlig att åka på och det fick bestämma rutten.
Botany bay_DSF1158 1
att kolla upp scenic byways är för övrigt ett supertips om du någonsin planerar att åka på roadtrip i usa. att bara åka småvägar tar väldigt lång tid men om du kollar upp var det finns scenic byways på din planerade rutt kan du alltid välja smart mellan snabba motorvägar och långsamma fina småvägar. har du otur kan småvägarna annars leda till oändliga mil av köplådesprawl med rödljus vid varje kvarter och då kan du lika gärna ligga och bränna på motorvägen.

först hamnade vi på edisto beach.
Edisto beach_DSF1107 2
vis av erfarenhet av att åka längs med östkusten söderut och längs med mexikanska golfkusten är att det är ett himla trixande för att undvika sönderexploaterat strandhäng a la myrtle beach eller hitta stränder där allmänheten får access, annars blir det lätt att åka mil efter mil längs med privata tomter.
Edisto beach_DSF1135
även om edisto beach var bebyggd så var det lätt att ta sig ner till stranden och med jämna mellanrum längs med vägen fanns parkeringsplatser med public access.
Edisto beach_DSF1125 1
Edisto beach_DSF1134 1
tankar upp på d-vitamin efter två kylslagna månader. det var knappt att kameran klarade av allt ljus.
Edisto beach_DSF1132 1
Edisto beach_DSF1149 1
lifvet!
edisto island, south carolina
med en timma kvar av solen åkte vi sen till botany bay plantation wildlife reserve där man tar sig runt genom en snitslad bilväg (såklart) som tar någon timme. parken är öppen för allmänheten och alldeles gratis, vilket är lite av en ovanlighet. tydligen finansieras parken genom att man kan köpa jakträtt. och alltså, vilken pärla detta var!
Botany bay_DSF1165 1
marken tillhörde ursprungligen två plantage vars mark förenades genom giftermål. själva bostadshusen finns inte längre kvar, men bleak hall har kvar sitt ishus (på bilden), och två andra mindre byggnader. daniel townsend, som byggde huset i början av 1800-talet, var tydligen en stor beundrade av charles dickens och döpte huset efter bleak house.

parken har också en strandremsa med drivved, men eftersom vi dagen innan hade besökt driftwood beach på jekyll island var jag ganska mätt på drivved så vi åkte vidare på kringelikrokiga vägar.
Botany bay_DSF1179 1
Botany bay_DSF1168 1
Botany bay_DSF1170 1
Botany bay_DSF1173 1
Botany bay_DSF1185
precis när solen höll på att gå ner var det dags att åka hemåt. en alldeles ypperlig dagsutflykt!
Roadtrip_DSF1190 1

2 svar till “episk utflykt till edisto island”

    • jaaa, åk dit, det var verkligen helt magiskt! nu vet jag inte om det var pga lågsäsong men en timma innan stängning var vi nästan helt ensamma i parken och inte heller så mycket folk på vägarna dit/därifrån. vi tog en tripp till en av öarna utanför charleston nu i veckan och då satt vi i bilkö pga så mycket folk.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: