vi firar nyår i savannah

precis som tidigare år, ja nästan ända sedan begynnelsen, har vi firat nyår tillsammans med de bästa partners in crime dvs hanna och richard. i år inget undantag. den enda skillnaden var den geografiska platsen och att vi hade aningens begränsad nyårsgarderob. men som tur var hittade hanna de perfekta utstyrselhöjarna på hm.
_DSF1313
_DSF1315
_DSF1325
savannah dec 2017
vi piffade oss efter bästa förmåga i en kylslagen lägenhet och var sedan redo för den sedvanliga nyårsfotograferingen.
savannah dec 2017
savannah dec 2017
savannah dec 2017
i år saknade vi dock en deltagare, den tredje musketören katarina. vi får helt enkelt ta igen detta med råge nästa nyår! förstår inte heller hur hanna kunde bli så råsnygg i sitt diadem medan jag ser ut som en japansk mangafigur men det bjuder jag på.

en bra grej med att befinna sig i ett annat land på nyår är att man både får fira svenskt och lokalt nyår.
_DSF1327
_DSF1332
även om vi var något av tidsoptimister som vanligt och tekniskt sett faktiskt befann oss på gatan när klockan slog tolv i sverige. men ett par minuter in på det svenska nya året befann vi oss på alleycat lounge som gör de näst godaste drinkarna i stan. nu var vi redo  att skåla in det nya året i sverige.
savannah dec 2017
savannah dec 2017
om du undrar om det här med näst godaste drinkarna så var jag, richard och calle där dagen innan och utnämnde det till stället med de godaste drinkarna i stan. men det tog bara ett dygn innan vi ändrade oss, inte på grund av ett eventuellt dimmigt omdöme utan för att det helt enkelt var en annan bartender denna gång. det är första gången jag faktiskt känt skillnad från gång till gång.

alleycats meny är för övrigt en drinkälskares dröm, inte bara för att det finns ca arton miljarder drinkar att välja på, den är också en hel tidning som ges ut fyra gånger om året och innehåller artiklar om författare och andra kända kulturpersonligheter som på ett eller annat sätt förknippas med alkohol. väldigt ambitiöst och så snyggt formgivet att man inte behöver dricka alkohol för att uppskatta det.

om new york har sin balldrop vid times square har savannah sin ”up the cup” vid river street på tolvslaget. då höjs en sex fot stor mugg i en skål till det nya året. varför en jättestor mugg? jo, savannah är en av få städer i usa, i sällskap med exempelvis new orleans och memphis, där det är tillåtet att gå runt på stan med alkohol, så länge det är i ett plastglas. muggen symboliserar alltså en to-go-cup med sprit, eller en traveler som lokalborna säger. så om det inte har framgått tidigare: i savannah älskar man att dricka sprit i alla dess former.
_DSF1333
_DSF1335
efter att ha bevittnat denna märkliga företeelse på kajen och ett synnerligen fjösigt fyrverkeri blev vi möjligen inte klokare på traditionerna, men väl redo att välkomna det nya året 2018!

tidigare nyår har firats så här:

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

gott nytt år på dig, puss och kram!

En reaktion till “vi firar nyår i savannah”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s